SuperStar

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Toto vysvetlenie asi nikoho nepotešilo

Robo Mikla sa postaral o problém. STV ho musela vyriešiť. A vyriešila. Ale ako?

Pred dramaturgom SuperStar stál neľahký problém. Jeden kandidát vypadol ešte pred live večerom v TV. Ak by celá show pokračovala bez neho, chýbalo by jedno kolo a to je neprípustné. Toto kolo treba nejako nahradiť. Ale ako? Nechať jedno kolo na záver ako bonus? To by nikoho už nezaujímalo, nebolo by tam to napätie, nebol by dôvod čakať do polnoci na výsledok. Preto muselo zostať zachované všetko, ale zároveň jedno kolo bolo nutné duplikovať. Moderátori dostali neľahké zadanie, v priamom prenose zdôvodniť, prečo sa vlastne hlasovalo, keď o nič nešlo. Prečo sa míňali peniaze, keď to nemalo žiaden efekt. Preto prišli s nápadom zlúčiť hlasovanie z dvoch večerov a až po sčítaní hlasov vyhlásiť nešťastníka, čo vypadne.

Elegantné bolo zobrazenie výsledkov "priebežného" hlasovania. Z neho sa dá veľa vyvodiť. I keď to na prvý pohľad tak nevizerá, Tomáš SuperStáár nebude....


..:SuperStar:.. | stály odkaz

Komentáre

  1. Môj názor
    Myslím si, že problém s odstúpením Roba Miklu vyriešili celkom rozumne. Je pravda, že to hlasovanie bolo viac-menej zbytočné, ale že pri tom ide o veľké peniaze, to by bolo na inú, dlhšiu debatu. V podstate som už v piatok poobede (keď nám kolegyňa volala do roboty, že Mikla odstúpil) tušila, že nikto ďalší v ten večer nevypadne. Bolo to dosť logické - odpadol by jeden finálový večer a samotné veľké finále bolo už veľakrát avízované na 15.4. Takže celý ten spôsob, ako to riešili, ako nakoniec naťahovali Martinu s Tomášom a zabezpečili aj to potrebné napätie - všetko hodnotím pozitívne. Tí, čo to sledujú (rovnako závisle ako ja:-)mohli byť spokojní. Mne sa len veľmi nepáčilo, že v závere prezradili tie výsledky. Myslím si, že keď to nerobili doteraz a nebude sa to robiť ďalej, tak to proste nemali povedať. Vnímam to ako veľmi neférové ku všetkým štyrom zostávajúcim finalistom.
    A ešte otázka - polemika na záver? Prečo si myslíš, že Tomáš nebude Superstar. Osobne to nie je ani môj typ, skôr by som dala Katku, resp. možno Martinu (zdôvodnenie môjho názoru: Katka je ako osobnosť najvyzretejšia a spieva výborne, Martina spieva trošku lepšie, ako Katka). Lenže Tomáš je tam jediný chalan, veľmi zaujímavý typ pre baby okolo dvadsiatky a to, čo predvádza vo finálových kolách je podľa mňa skutočne jeho speváckym rastom z kola na kolo. Dôvod, prečo nie je u mňa na prvom mieste je asi ten, že už nemám tých spomínaných dvadsať rokov ;)
    publikované: 21.03.2005 10:09:01 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. prečo Tomáš vypadne?
    Lebo ak si pozrieš aké je bodové rozloženie, tak i napriek tomu, že má Tomáš najviac, nemá ani 1/3 hlasov. Dá sa predpokladať, že hlasy postupne odpadnuvších kandidátov na SuperStar sa prerozdelia k ostatným. Vzhľadom na to, že Tomáš získlal svoje hlasy i vďaka skutočnosti, že je jediným zástupcom mužov (po tom čo Mikla to zabalil), zvyšné percento hlasujúcich (viac ako 2/3) dáva prednosť kvalite kandidáta pred pohlavím a úprimne si povedzme, že i keď sa zlepšil, nedá sa porovnať s Katkou. To je môj tip na SuperStar.
    publikované: 23.03.2005 00:17:34 | autor: SuperStar (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014